Projecten

Otjiwarongo

Van 31 oktober tot en met 4 november hebben wij voor het eerst trainingen verzorgd in het ziekenhuis van Otjiwarongo. Die waren enthousiast gemaakt door de mensen van het ziekenhuis in Gobabis waar we de afgelopen 10 jaar mee werkten
Lees meer

Programme for accelerating the reduction of maternal and child mortality in Nambia (PARMaCM) 2015

PARMaCM is gefinancierd door de Europese Unie en geïmplementeerd met technische ondersteuning van de World Health Organization in Namibië. Het is een volledig geïntegreerd programma dat bestaat uit................
Lees meer

Pre-Hospital Care Practitioner

Sinds eind 2013 zijn onze lessen geaccrediteerd door de HPCNA, The Health Professions Councils of Namibia. Dit betekent dat na afloop van de lessen en het positief afleggen van een theoretisch en praktisch examen, wij rechtsgeldige certificaten mogen uitdelen. En de geslaagde mag zich vanaf dat moment Pre-Hospital Care Practitioner noemen.
Lees meer

Geschiedenis HELP Gobabis

Gobabis heeft vanaf 1995 een vriendschapsrelatie met de gemeente Smallingerland. Dit heeft geleid tot vele projecten die ten doel hebben de armoede te bestrijden en het lokale bestuur in Gobabis te versterken. In die jaren zijn een behoorlijk aantal ontwikkelingsprojecten opgezet.
Lees meer

ACLS trainingen artsen

In 2010 hebben wij de vraag gekregen van de artsen uit het state hospital of wij ze onderwijs zouden kunnen geven in geavanceerde reanimatietechnieken. Dit voor pasgeborenen, kinderen als mede volwassenen. De kindersterfte in Namibië is, net als in andere Afrikaanse landen, groot. Om deze ongewenste situatie tegen te kunnen gaan hebben wij een lesprogramma ontwikkelt voor de verpleegkundigen ( o.a. basis reanimatie) en de artsen.
Lees meer

Gobabis State Hospital

Het Gobabis State Hospital bevindt zich in het centrum van Gobabis en heeft een regionale functie. Het heeft de beschikking over 150 bedden ,verdeeld over verschillende afdelingen. Het is het enige staatsziekenhuis van de provincie Omaheka. Het staats ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk.........
Lees meer

EHBO project weeskinderen

De wees- en kwetsbare kinderen zijn een groeiende groep die leven in armoede. Deze kinderen vallen vaak buiten het systeem en gaan vaak niet naar school. Ook hebben ze nauwelijks toegang tot basis medische zorg.
Lees meer

EHBO project scholen Gobabis

De gemeente Gobabis heeft HELP Gobabis gevraagd om hen te ondersteunen bij het opzetten van een EHBO programma voor de scholen in Gobabis. Deze vraag komt voort uit het feit dat er op dit moment geen leerkrachten op de scholen aanwezig zijn die in het bezit zijn van een EHBO diploma.
Lees meer

Fire Brigade Gobabis

De brandweer van Gobabis bestaat geheel uit een groep enthousiaste vrijwilligers. In eigen beheer heeft men een hulpverleningsbusje samengesteld met daarin eenvoudig redgereedschap en een brancard, waarop zo nodig een verkeersslachtoffer vervoerd kan worden. Door het ontbreken van kennis, materiaal en ruimte wordt tijdens dit transport aan de patiënt geen medische hulp verleend.
Lees meer

Steun HELP Gobabis

U kunt het werk van H.E.L.P. steunen door middel van een financiële bijdrage. Doneren aan H.E.L.P. betekent geven aan een klein goed doel, met direct resultaat. Door te werken met vrijwilligers houden we de kosten laag, zodat de projecten maximaal kunnen profiteren van de hulp van de donateurs. U kunt uw bijdrage overmaken op : NL90 RABO 0305 1340 51 t.n.v HELP Gobabis
Lees meer

Health & Emergency care Learning Program