Doelstelling

Doelstelling Stichting HELP Namibia

HELP richt zich op het bevorderen van de (acute) gezondheidszorg in Namibië. Zonder onderscheid te maken tussen, geslacht, kleur, ras, religie, seksuele geaardheid of politieke overtuiging. Essentieel hierbij is kennisoverdracht!

Om bovenstaande te bereiken gaat de stichting minimaal een keer per jaar naar Namibië om scholingen te verzorgen. 

Momenteel richten we ons op de volgende twee lesprogramma’s:

-      Pre Hospital Care Practitioner

-      New Born Resuscitation

Deze lesprogramma’s zijn in Namibië geaccrediteerd door de HPCNA, The Health Professions Councils of Namibia. En zijn geschreven in opdracht van de ziekenhuizen in Gobabis en Otjiwarongo. 

De Pre Hospital Care Practitioner course, ( PHCP) is een vijfdaagse training van tenminste 28 uren zowel theoretisch als praktisch. Deze cursus wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. ( zie ook documenten: Examination Regulations PHCP, Competency Profile for Pre-Hospital Care Practitioner, Accreditation PHCP) 

De New Born cursus is een opmaat gemaakte cursus voor de medewerkers op de kraam en verloskamers van de ziekenhuizen. Deze cursus wordt gegeven op de verloskamers. De cursus bestaat uit theorie gecombineerd met praktijk en duurt gemiddeld 2,5 uur. ( zie ook Accreditation New Born)

HELP staat open om andere doelgroepen te voorzien van (para)medische scholing. Dit op verzoek van een in Namibië verblijvende stichting, bestuur, gemeente etc. Voorwaarden is dat het aansluit bij de scoop of practice van HELP. Zo hebben wij in het verleden training gegeven aan de brandweer, EHBO-lessen verzorgt op scholen en in opvangprojecten voor kinderen in de sloppenwijken.  Ook een uitbreidingen van de PHCP en New Born resuscitatie lessen naar meerdere ziekenhuizen in Namibië sluit het bestuur niet uit. Dit echter pas na uitdrukkelijk verzoek van de ziekenhuizen. 

 

Trainingsmateriaal wordt, voor zover mogelijk, bij voorkeur aangeschaft in Namibië.  Dit heeft enkele voordelen:

1; steunt de plaatselijke economie

2; garantie in het land van herkomst

3; gebruiksaanwijzing in eigen taal

4; materiaal welke ook in de dagelijkse praktijk wordt gebruikt.

 

De Stichting verkrijgt de financiële middelen door donaties / sponsoring van diverse bedrijven in Nederland. Doordat HELP met vrijwilligers werkt zijn de kosten laag zodat de projecten optimaal kunnen profiteren van de donaties.

Health & Emergency care Learning Program