Home  /  Nieuws  /  Trainingen najaar 2018

Update Trainingen najaar 2018

Onlangs zijn we weer in Namibië geweest om diverse trainingen te verzorgen.

We zijn begonnen om lessen te geven in Gobabis. Van maandag tot en met vrijdag gaven we de geaccrediteerde cursus Pre Hospital Care Practitioner aan een groep van elf. Deze groep bestond uit verpleegkundigen en ECP-B ( Emergency Care Practitioner Basic). Omdat onze lessen bestaan uit een klein gedeelte theorie en veel praktijk hadden we de groep in drieën opgedeeld. Iedere groep had zodoende de gehele week een vast instructeur voor het praktijk gedeelte, want de theorie deden we gezamenlijk. Het was een intense week voor de studenten, veel nieuwe informatie en heel veel oefenen. 

Doordat er in het voorjaar een lesmarathon georganiseerd was bij ROC de Friesepoort, waarmee geld ingezameld werd voor HELP Namibia, konden wij twee thorax fantomen aanschaffen waarmee we de cursisten konden leren hoe ze een spanningspneumothorax konden ontlasten. Dit is een levensreddende handeling die bij constatering direct uitgevoerd dient te worden. 

We merkten in de loop van de week dat de theorie in combinatie met de praktijk steeds wat soepeler ging, en hadden er dan ook vertrouwen in dat op de laatste dag de theorie- alsmede het praktijkexamen voor de meesten goed te doen moesten zijn.

Op vrijdag de dag van de examens was iedereen gespannen, de theorie toets werd uitstekend gemaakt en ook de praktijkexamens werden door iedereen met goed resultaat afgerond. Iedereen mocht dus met trots het certificaat en de bijbehorend badge in ontvangst nemen!

De Pre- Hospitale cursus was overdag van 8:30 tot 16:30 uur, maar in de avonduren kwamen we terug in het ziekenhuis om trainingen te verzorgen in New Born Resucitation, zeg maar de opvang van een pasgeborene met een slechte start. Deze training gaven we in kleine groepjes op de verloskamers. Dit is ook de plaats waar ze het in echte situaties moeten doen, dus daar ook trainen. Deze gecombineerde theoretisch en praktische scholing werd door iedereen super enthousiast ontvangen en was zoals ze zelf zeiden een enorme zinvolle aanvulling van de reeds aanwezige kennis. Totaal hebben we in Gobabis in vier avonden twaalf verpleegkundigen getraind.

 

De tweede week zijn we naar Otjiwarongo gereisd, om de zelfde cursus nogmaals te geven aan de medewerkers van het ziekenhuis daar! Ook hier weer enorm veel enthousiaste cursisten. Deze groep was iets gemêleerder dan de groep in Gobabis, naast verpleegkundigen en ECP-B waren hier ook ECP-I ( intermediate) en een ECT ( Emergency Care Technician) bij.  Ook deze groep was super enthousiast en wilden graag dingen leren. Ook hier op vrijdag de examens, voor de theorie slaagde iedereen, voor de praktijk examens moest een persoon deze nog eens over doen. Dit ging goed en zodoende zijn ook alle cursisten hier geslaagd!

Net als in Gobabis hebben we ook in Otjiwarongo in de avond uren de New Born cursus verzorgt. Totaal hebben we hier 21 personen getraind.

 

Al met al enorme productieve weken gehad. En met een super resultaat. Te meer omdat we toen we al weer thuis waren het volgende bericht vanuit Otjiwarongo ontvingen:

 

Your training is paying off, just the next Monday after we received our certificates, Tjivanga attended a call with only a volunteer and it was a women who injured her pelvis, so he did everything you taught him! Also seeing a real improvement in the others! We had a resuscitation in the main street on Saturday and lots and lots of stab wounds !

 

En daar doen we het uiteindelijk voor!

 

Op de foto pagina staan een aantal foto’s van de trainingen in Gobabis en Otjiwarongo!

 

Wist u dat u ons ook kunt volgen via socialmedia?

Facebook: www.facebook.com/HELP.Namibia

Twitter: @helpnamibia

Instagram: help.namibia


Health & Emergency care Learning Program