Training 28 oktober t/m 10 november 2011

Van vrijdag 28 oktober tot en met woensdag 10 november zijn we weer in Gobabis.

Met name de afgelopen weken hebben we regelmatig contact gehad met de collega's in Namibiƫ. Hierbij werd weer duidelijk dat de behoeft aan scholing groot is. Zodoende zijn onze dagen dan ook weer helemaal vol gepland.

Op vrijdag hebben we direct al enkele afspraken in Windhoek met leveranciers waarvan we goederen hebben gekocht voor de diverse projecten. 's Avonds hebben we in Gobabis een afspraak met The Gobabis Development Trust over de voortgang van het EHBO project voor de begeleiders van de weeskinderen. Na deze twee weken heeft iedere begeleider de cursus gevolgd en moeten we afspraken maken over het vervolg traject.

Zaterdag staat de training van de brandweer op het programma. De nadruk zal liggen op sport EHBO gebied, dit op verzoek van de gemeente Gobabis.

Het ziekenhuis van Gobabis heeft onze hulpgevraagd bij het realiseren van de millenniumdoelen, en dan met name het terugdringen van kindersterfte en het terugdringen van sterfte ten gevolge van zwangerschap. Hiervoor hebben wij een lesprogramma geschreven waarmee we zo'n tachtig medewerkers van het ziekenhuis gaan trainen. Aan deze training zit een train de trainer cursus gekoppeld zodat, ook als wij weer in Nederland zijn ,er nog regelmatig getraind kan worden. Uiteraard gaan we de reeds actieve trainers ook weer verder trainen in Pre-hospitale zorg.

In het voorjaar zijn we gestart met ACLS ( gespecialiseerde reanimatie)lessen voor de artsen, deze waren toen nog vrij theoretisch omdat we niet een geschikte reanimatiepop tot onze beschikking hadden. Maar dankzij Visser Leeuwarden en Almeva bv kunnen we nu gebruiken maken van een zeer geavanceerde oefenpop. We hebben inmiddels al enkele sms gehad van de artsen uit Gobabis dat ze niet kunnen wachten om met deze pop te kunnen gaan trainen.

Zoals eerder geschreven gaan we ook weer EHBO lessen geven aan de begeleiders van de weeskinderen. En zullen we projecten waar deze kinderen worden opgevangen bezoeken om er voor te zorgen dat de EHBO koffers weer up to date zijn. We zijn erg nieuwsgierig hoe het, het afgelopen halfjaar is gegaan met de mensen die de trainingen hebben gevolgd en of ze al daadwerkelijk gebruik hebben moeten maken van de aangeleerde technieken.

Ook deze keer zullen we weer een weblog bijhouden, zodat u hier in Nederland op de hoogte kunt blijven van onze verrichtingen.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande laat het ons dan weten via de mail.

Vriendelijk groeten,

Bowe Bottinga en Jillard Faber

Health & Emergency care Learning Program

Made with by BO. Be Original