Najaar 2014

Binnenkort, om precies te zijn op 25 september, vertrekken wij weer naar Gobabis om diverse lessen te verzorgen.

Anders dan normaal gaan we dit keer met drie personen. Naast Bowe Bottinga en Jillard Faber zal ook Wander Netters dit keer deel uitmaken van het gezelschap. Wander is vorig jaar ook al een keer mee geweest dus kent de diverse projecten inmiddels.

We hebben er voor gekozen om met drie personen te gaan omdat we denken dat dit het les geven nog effectiever maakt en we zodoende meer studenten kunnen trainen. En wat zeker belangrijk is dat we voor het eerst ook echte examens gaan afnemen. Waarbij het praktijkexamen in carrousel vorm afgenomen zal worden, en hierbij hebben we minimaal drie instructeurs nodig.

Op maandag 29 september beginnen we met de lessen, van 8:30 – 16:30 uur de verpleegkundigen en dan om 18:30-20:30 de artsen. Deze lessen zijn van maandag t/m donderdag, waarna op vrijdag een theoretische evenals een praktijk examen afgelegd zal worden. Indien de cursisten slagen mogen ze de titel “Pre-Hospital Care Practitioner” gebruiken. Zoals u wellicht gelezen heeft op deze website zijn onze lessen geaccrediteerd door het HPCNA (Health Professions Council of Namibia). Naast een certificaat krijgen de geslaagden ook een badge.

Daarnaast gaan we ook EHBO lessen verzorgen voor de ECD workers (early childhood Development) in Epako de sloppenwijk van Gobabis. De lessen bestaan uit een theorie gedeelte maar het grootste gedeelte zal bestaan uit praktijk training. Deze trainingen worden ieder jaar weer erg gewaardeerd door de “studenten” vaak is dit de eerste keer dat ze een vorm van EHBO les krijgen. Naast de lessen verzorgen wij ook goed gevulde EHBO tassen voor de verschillende projecten.

Wilt u op de hoogte blijven van onze voortgang in Gobabis volg ons dan ook via Facebook www.facebook.com/HELP.Gobabis en via twitter @helpgobabis

Tevens zullen we proberen tijdens ons verblijf deze site te updaten en in ieder geval bij terugkomst hier het een en ander schrijven over onze ervaringen.

Health & Emergency care Learning Program

Made with by BO. Be Original